AMSTERDAM - Chelsea is er voor de achtste keer dit seizoen niet in geslaagd om de volle drie punten aan een Premier League-duel over te houden. 

Bekijk de samenvatting

De ploeg van André Villas-Boas kwam op het eigen Stamford Bridge niet langs buurtgenoot Fulham.

De Londense derby op 'Boxing Day' eindigde in 1-1. Chelsea raakt daardoor verder achterop bij de nummer twee Manchester United, dat maandag wel won. Koploper City speelde gelijk. Nummer drie Tottenham Hotspur speelt dinsdag.

Chelsea kwam kort na rust op voorsprong dankzij Juan Mata, die de bal op aangeven van van zijn landgenoot Fernando Torres achter Fulham-doelman David Stockdale schoot.

Nog geen tien minuten later bracht Clint Dempsey de formatie van Martin Jol weer op gelijke hoogte. Het voorwerk van de gelijkmaker werd verricht door Bryan Ruiz. De Costa Ricaan speelde de gehele westrijd.

Chelsea stelde na Dempsey's treffer alles in het werk om alsnog de zege te behalen, maar Stockdale hield met enkele knappe reddingen zijn doel verder schoon.

Fulham komt dankzij het punt naast Aston Villa, dat de twaalfde positie inneemt. De ploeg uit Birmingham speelt maandagavond een uitwedstrijd bij Stoke City.

Chelsea niet langs Fulham