AMSTERDAM - Manager Arsène Wenger van Arsenal speelt met de gedachte om Robin van Persie dinsdag niet of slechts voor een gedeelte in te zetten in het duel met Wolverhampton Wanderers.

'The Gunners' hebben een loodzwaar programma voor de boeg; na de wedstrijd van dinsdag treft Arsenal deze week nog Queens Park Rangers (zaterdag) en Fulham (maandag).

“Kan Van Persie drie keer aan de aftrap staan in een week? We zullen zien, het zal veel eisen. Ik weet het nog niet”, laat de Fransman optekenen in The London Evening News.

Door de deelname van aanvallers Gervinho en Marouane Chamakh aan de Afrika Cup, is er volgende maand veel minder gelegenheid om Van Persie rust te gunnen.

De Rotterdammer staat dit kalenderjaar op 34 goals in de Premier League, slechts twee minder dan het record van Alan Shearer.

Obsessie

Wenger vertrouwt erop dat Van Persie niet ten koste van alles Shearer wil evenaren of onttronen. “Het belangrijkste is dat we winnen, en dat weet hij ook. Hij hoeft er ook geen obsessie van te maken; vaak scoren spelers juist als ze er niet mee bezig zijn.”

Arsenal staat na een slechte start van het seizoen momenteel vijfde, op twaalf punten van lijstaanvoerder Manchester City.