Wesley van W. dertig jaar niet welkom bij Ajax

AMSTERDAM - De negentienjarige man die afgelopen woensdag AZ-doelman Esteban Alvarado aanviel, heeft een stadionverbod van dertig jaar opgelegd gekregen.

Dat twitterde Ajax zaterdagavond. De Amsterdamse club maakt hiervan melding bij de KNVB, die beslist over landelijke verboden.

Ajax heeft nog nooit eerder een stadionverbod van deze omvang opgelegd.

Daarnaast is de clubcardhouder getraceerd die Wesley van W., die al over een stadionverbod beschikte, van een kaartje voor de bekerwedstrijd tegen AZ voorzag.

Beide mannen worden aansprakelijk gesteld voor de geleden en te lijden schade, waaronder een eventuele boete van de KNVB.

Cel

De negentienjarige Van W. rende in de 37e minuut van het duel de grasmat in de Arena op om de goalie van AZ te belagen.

Van W. werd vervolgens overmeesterd door Esteban en de beveiliging, waarna AZ besloot niet verder te spelen omdat de veiligheid niet gewaarborgd kon worden.

De rechter-commissaris maakte zaterdag bekend dat de Almeerder nog minstens veertien dagen in de cel blijft.

Voorts heeft hij hem een zogenoemde gedragsaanwijzing op grond van de Voetbalwet opgelegd, wat betekent dat Van W. niet in de omgeving van de Arena of in het centrum van Amsterdam mag komen.

Zware mishandeling

Hij staat donderdag terecht op een snelrechtzitting bij de politierechter.

Hem wordt poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade en het overtreden van zijn stadionverbod ten laste gelegd.

Volgens zijn advocaat Geertjan van Oosten is het geweld dat zijn cliënt tegen de keeper heeft gebruikt, niet voldoende voor een verdenking van poging tot zware mishandeling.

Keeper Esteban en Ajax hebben aangifte tegen de supporter gedaan.

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie