AMSTERDAM - Diego Biseswar vertrekt per direct bij Feyenoord. De 23-jarige aanvaller gaat zoals verwacht spelen voor de Turkse club Kayserispor, dat hem voor 4,5 jaar heeft vastgelegd. 

Dat heeft de Rotterdamse club woensdag bekendgemaakt.

Biseswar, die al ruim tien jaar bij Feyenoord speelde, treft bij Kayserispor Shota Arveladze. De Georgiër is trainer bij de Turkse formatie.

Het contract van Biseswar bij Feyenoord liep komende zomer af. De aanvaller kwam in totaal tijdens 93 eredivisieduels in actie voor de Rotterdammers, waarin hij tekende voor elf treffers.

Voor Feyenoord is het vertrek van Biseswar een flinke financiële verlichting. De Amsterdammer drukte met zijn salaris zwaar op de begroting.

Biseswar lijkt bij Kayserispor de opvolger te worden van Nordin Amrabat. De voormalige aanvaller van PSV staat al enige tijd in de belangstelling van Galatasaray. Die transfer komt nu wellicht in een stroomversnelling.

Bayram

Ook NAC-aanvaller Ömer Bayram lijkt op weg naar Kayserispor. De jeugdinternational van Turkije heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit zijn vaderland, zo meldt Voetbal International. 

NAC wenst enkel mee te werken aan een vertrek als Kayserispor direct de transfersom overmaakt. De club uit Breda, geplaagd door financiële problemen, wacht nog steeds op het geld van het eveneens Turkse Mersin, dat Matthew Amoah deze zomer overnam.