LONDEN - Dankzij een thuiszege op Manchester City (2-1) blijft Arsenal de Premier League aanvoeren. De koploper behoudt een voorsprong van twee punten op Manchester United dat door een omstreden doelpunt van Van Nistelrooij Southampton versloeg (3-2). De spits maakte de winnende treffer in buitenspelpositie. Chelsea, te sterk voor Blackburn Rovers (3-2), volgt op vier punten.

In de stromende regen kende Arsenal aanvankelijk veel problemen met het stug verdedigende Manchester City. De koploper kwam uiteindelijk in de 38e minuut op voorsprong via een eigen doelpunt van Tarnat. De verdediger tikte een voorzet van Henry vlak voor de toesnellende Bergkamp achter zijn eigen doelman.

Arsenal

Henry maakte halverwege de tweede helft de tweede treffer voor Arsenal. Vlak voor tijd zorgde Anelka nog even voor spanning. De Fransman maakte 2-1 maar kreeg even later na een opstootje met Cole de rode kaart. Ook basisspeler Bosvelt kon niet voorkomen dat Manchester City al twaalf duels op een zege wacht. Arsenal, waar aanwinst Reyes (30 miljoen euro) na zeventig minuten debuteerde, is al 23 competitieduels ongeslagen.

Van Nistelrooy

Van Nistelrooij liet weer van zich horen bij Manchester United. De spits, net in het bezit van een nieuw contract, voorkwam dat zijn ploeg punten verspeelde tegen Southampton. In buitenspelpositie maakte hij de winnende treffer: 3-2. Aanwinst Saha, overgekomen van Fulham, debuteerde bij Manchester United met een treffer.

Chelsea

Chelsea kwam met de schrik vrij bij Blackburn Rovers dat via Gallagher in de 87e minuut langszij kwam (2-2). Johnson stelde in de slotfase alsnog orde op zaken. Hasselbaink voetbalde de hele wedstrijd. Melchiot mocht alleen de laatste negen minuten meedoen.