MADRID - Dank zij een wonderbaarlijke ontsnapping heeft Real Madrid zondag de koppositie in de Primera Division behouden. Het sterrenensemble uit de Spaanse hoofdstad keek op bezoek bij Valladolid bij rust tegen een 2-0-achterstand aan. Na iets meer dan negentig minuten stond het desondanks 2-3 en behield "de Koninklijke" twee punten voorsprong op achtervolger Valencia, dat met 6-1 won bij Málaga.

De winnende treffer voor de Madrilenen viel in blesuretijd en kwam op naam van Ronaldo. Het was al het achttiende competitiedoelpunt van de Braziliaan, die daarmee topscorer van Spanje is.

Voor rust was Valladolid de baas in het veld. Het duurde tot de e minuut voordat Oscar dat overwicht in een doelpunt uitdrukte. Na diens tweede treffer, in de 42e minuut, leek de middenmoter zelfs op weg naar een stunt. Na rust liet de thuisploeg zich terugzakken waarmee het initiatief uit handen werd gegeven.

Ronaldo

In de 49e minuut was het Ronaldo die een inzet van Zidane van dichtbij langs Bizzarri schoot. Dertien minuten later was het al weer gelijk, ditmaal was Figo de doelpuntenmaker, vanaf de strafschopstip nadat Pena hands had gemaakt. De Boliviaanse verdediger kon meteen met rood naar de kant. Hetzelfde overkwam Real-speler Solari die twee keer met geel werd beboet. In een spannende slotfase hadden beide teams kansen op de winst. Het geluk lag aan Madrileense kant met een technisch fraaie treffer van Ronaldo.

Valencia

Bij Valencia was Ricardo Oliveira met drie doelpunten de gevierde man. Een vroege rode kaart voor Malaga-speler Arnau, die al na 25 minuten van het veld werd gestuurd, hielp Valencia dat op dat moment al een 2-0-voorsprong had genomen door goals van Mista en de eerste van Oliveira. Na rust liep Valencia snel uit naar 6-0. Oliveira maakte nog twee goals, de overige twee kwamen op naam van Marchena en Albelda. Albesta maakte de eretreffer voor Malaga.

Barcelona

Barcelona klom naar de vijfde plaats dank zij een ruime 5-0-zege op Albacete. In de laatste vier duels pakte de ploeg van coach Rijkaard tien punten. De doelpunten werden door vijf verschillende spelers gemaakt: Xavi, Saviola, Quaresma, Davids en Luis Enrique. Davids vormde samen met Van Bronckhorst en Cocu de Nederlandse inbreng.