GLASGOW - Na een scheiding van bijna vier jaar werden de bij Ajax en Barcelona lang onafscheidelijke tweelingbroers Frank en Ronald de Boer zondagmiddag op het veld van Partick Thistle herenigd. Gehuld in het blauw-wit van Glasgow Rangers vierden ze het nieuwe samenzijn met een zwaarbevochten zege: 0-1.

De magere overwinning bracht de nummer twee van de Schotse competitie niet dichter bij aartsrivaal Celtic. De koploper won eenvoudig van Kilmarnock (5-1) en heeft nog steeds elf punten meer dan Glasgow Rangers, sinds vorige week de nieuwe club van Frank de Boer.

Met als doel een plaatsje in de EK-selectie van bondscoach Advocaat ging de recordinternational al tijdens zijn eerste optreden bij zijn nieuwe werkgever op zoek naar eerherstel. De bij Galatasaray zo verguisde verdediger was de beste speler van Glasgow Rangers. Zijn nieuwe ploeggenoot Lovenkrands tekende in de 76e minuut overigens voor de enige treffer van de wedstrijd.

De hereniging van Frank en Ronald de Boer liet tot de 54e minuut van de wedstrijd op zich wachten. Ronald, al langer actief in Glasgow, begon als bankspeler. Frank wist zich vanaf de eerste minuut wel vergezeld door landgenoten Mols en Ricksen, de verdediger die nog een gele kaart incasseerde. Na afloop van het duel kweekte de voetbaltweeling goodwill bij de aanwezige fotografen. Met een grote fles bier in de hand lieten ze zich geduldig samen vereeuwigen.