AMSTERDAM - Lotus accepteert op voorhand dat Kimi Raikkonen tijd nodig heeft om zijn draai weer te vinden in de Formule 1. De 32-jarige Fin zette twee weken geleden zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de renstal.

“Je kunt van iemand die twee jaar afwezig is geweest niet verwachten dat hij meteen is gewend aan de nieuwe regels en nieuwe banden”, meldde Dany Bahar, de CEO van Group Lotus, maandag tegenover Autosport.

“Kimi heeft tijd nodig. Tijd die wij hem zullen geven; of dat nu drie dagen, zes races of twintig races zijn. Het belangrijkste is dat hij progressie boekt.”

Bahar wil met Lotus over twee à drie jaar meedoen om de titel. Er wordt gesuggereerd dat Raikkonen, als oud-wereldkampioen, het er moeilijk mee zal hebben om niet vooraan te rijden. In het verleden werden er vaker vraagtekens geplaatst bij zijn motivatie.

Volwassen

“Kimi is geen kind meer, maar een volwassen man”, countert Bahar. “Hij weet dat hij prestaties moet leveren en dat het maken van een comeback niet eenvoudig is.”

Raikkonen zal in 2012 een duo vormen met Romain Grosjean, de kampioen in de GP2.