UTRECHT - FC Utrecht en Feyenoord hebben zondag met 2-2 gelijkgespeeld. Daarmee komt er een einde aan de zegereeks van de Rotterdammers.

FC Utrecht opende onvoorstelbaar slordig en rommelig. Al na amper anderhalve minuut profiteerde John Guidetti van de zwakke dekking in de Utrechtse afweer.

De Zweedse huurling speelde zichzelf knap vrij waarna hij doeltreffend inschoot: 0-1.

Feyenoord verzuimde het knoeiende FC Utrecht na het snelle openingsdoelpunt meteen op grotere afstand te zetten. In de twaalfde minuut kwam Ruben Schaken nog wel vrij voor doelman Rob van Dijk.

De voormalige keeper van Feyenoord, die volgende maand zijn 43e verjaardag viert, redde bekwaam.

Prutswerk

Na negentien minuten had trainer Jan Wouters genoeg prutswerk bij FC Utrecht gezien. Hij haalde zijn falende centrale verdediger Marcus Nilsson naar de kant en bracht Mike van de Hoorn in.

Ook collega Ronald Koeman moest al vroeg zijn elftal wijzigen. Sekou Cissé ging in de 27e minuut geblesseerd naar de kleedkamer.

Met zijn vervanger Jerson Cabral werd Feyenoord er zeker niet zwakker op. De Rotterdammers lieten zich door het slappe verweer van FC Utrecht echter in slaap sussen. Uit het 'niets' viel de gelijkmaker.

Uit een vrije trap van Yoshiaki Takagi mocht verdediger Daan Bovenberg van Kelvin Leerdam ongehinderd raak koppen, 1-1. Kort daarna miste Edouard Duplan een grote kans op 2-1. Maar vanaf dat moment was er dan toch eindelijk sprake van een echte wedstrijd.

Pijnlijke misser

Na een pijnlijke misser van Cabral, vrij voor Van Dijk, kwam FC Utrecht in de 51e minuut op voorsprong dankzij Duplan na zwak verdedigingswerk in het Rotterdamse doelgebied (2-1). Een kwartier later was het weer gelijk na een fout bij Van Dijk op een schot van Cabral (2-2).

Ondanks een grote kans voor Guidetti (voorlangs) bleef het daarbij. Dave Bulthuis moest na zijn tweede gele kaart nog wel van het veld bij de thuisploeg.