AMSTERDAM - Formule 1-baas Bernie Ecclestone houdt de politieke situatie in Bahrein nauwlettend in de gaten. De race staat 'gewoon' op de kalender van 2012, hoewel hij vorig jaar wegens de politieke onrust geen doorgang vond.

“Op problemen zitten we natuurlijk niet te wachten. Als je weet dat er ergens foute dingen gebeuren, moet je er niet heen gaan”, aldus Ecclestone tegenover Autosport.

“Ik wil Bahrein in april verlaten in de wetenschap dat er een race is geweest en dat het publiek tevreden is.”

De Brit worstelt met de toestand, zeker nu er onlangs verhalen naar buiten kwamen dat dokters die demonstranten verpleegden achter de tralies zijn beland. “Er is ons verzekerd dat deze berichten niet kloppen.”

Signaal

Ecclestone erkent dat hij moeilijk een inschatting kan maken van de werkelijke situatie. “Het gevaar is dat wij in een limousine worden opgepikt, in het beste hotel overnachten en dan weer met het vliegtuig naar huis gaan.”

Voor de Formule 1 is het lastig een signaal af te geven, stelt de Brit. “Het is niet makkelijk. Als je in een ander land bent, moet je hun regels en wetten respecteren.”

De maat kan echter ook vol zijn. “Zuid-Afrika kwam op een gegeven moment niet aan bod vanwege de apartheid. Ik was echt geschokt van sommige zaken die ik daar zag.”