AMSTERDAM - Robert Maaskant heeft voor de eer bedankt om trainer te worden van VVV-Venlo. De Limburgers zagen in hem een geschikte opvolger voor de dinsdag opgestapte Glen De Boeck, maar de 41-jarige coach ziet een dienstverband bij VVV niet zitten.

"Ik ben net kampioen geworden met Wisla Krakow in Polen, dan lijkt me een overgang naar de hekkensluiter in de eredivisie niet handig in deze fase van mijn carrière", zegt hij tegen de Limburgse zender L1.

Maaskant werd vorige maand echter ontslagen in Polen, na een succesvol eerste seizoen waarin hij de titel pakte.

De oud-coach van onder meer RBC, Willem II en NAC vindt dat VVV werk moet maken van Raymond Libregts.

"Hij is oud-speler van VVV, heeft ervaring in de eredivisie als assistent van Ron Jans, werkt nu bij PSV en wil graag hoofdtrainer worden."

Donderdag werd bekend dat De Boecks voormalige assistenten, Wil Boessen en Ben van Dael, voorlopig de honneurs waarnemen. Zij zullen nu behalve zondag tegen Roda JC, ook op 17 december tegen NEC op de bank zitten.

Ongelegen

Boessen en Van Dael hebben laten weten dat de Limburgse club voor de rest van het seizoen een andere oplossing moet zoeken.

''Het vertrek van De Boeck kwam niet alleen onverwacht, maar ook erg ongelegen'', zegt Boessen op de clubsite.

''De club kan natuurlijk nooit op zo’n korte termijn een nieuwe geschikte kandidaat van buiten aantrekken, daarom hebben Ben en ik onze verantwoordelijkheid genomen om de komende twee wedstrijden de vrijgevallen taken over te nemen.''