ROTTERDAM - Feyenoord heeft ook met Jordy Clasie een principeakkoord bereikt over contractverlenging tot de zomer van 2015. 

De huidige verbintenis met de twintigjarige middenvelder, die tot medio 2014 loopt, wordt per 1 juli volgend jaar opengebroken en met een seizoen verlengd.

Dat maakte de Rotterdamse club woensdag bekend. Clasie is de vierde Feyenoorder in korte tijd die bijtekent.

Clasie speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior. De middenvelder, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, veroverde na zijn terugkeer in De Kuip meteen een basisplaats in het elftal van trainer Ronald Koeman.

Opwaardering

In vijftien competitiewedstrijden maakte Clasie één doelpunt. Technisch directeur Martin van Geel verlengde onlangs al de contracten van Kostas Lamprou, Kaj Ramsteijn en Ruben Schaken.

''Dit seizoen heeft Jordy in zeer korte tijd bewezen van toegevoegde waarde voor Feyenoord te zijn'', aldus Van Geel. ''Daarom willen we graag met hem verder en daar past ook een opwaardering van zijn contract bij.''

In het NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt en online bestelbaar is, valt een uitgebreid interview met Clasie te lezen.