AMSTERDAM - De Formule 1 doet komend seizoen gewoon de Verenigde Staten en Bahrein aan. Er werd hevig gespeculeerd dat de races geschrapt zouden worden, maar ze zijn allebei in het schema voor 2012 opgenomen.

De kalender werd woensdag goedgekeurd tijdens een bijeenkomst van de internationale autosportfederatie (FIA) in New Delhi.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone had de organisatie van de Grand Prix van Austin een week uitstel gegeven om de financiën op orde te krijgen.

Met behulp van enkele investeerders, waaronder miljardair Red McCombs is dat gelukt, waardoor de koningsklasse van de autosport voor het eerst sinds 2007 terugkeert op Amerikaanse bodem.

Ook de Grand Prix van Bahrein stond op de tocht vanwege de onrustige politieke situatie in het land. Afgelopen jaar werd om die reden de race tot tweemaal toe afgelast, maar de FIA acht het Golfstaatje nu veilig genoeg om de Formule 1 voor de achtste maal in de historie te ontvangen.

Regels

De FIA maakte ook enkele regelwijzigingen bekend voor 2012. De belangrijkste daarvan is dat coureurs die tijdens de race op een ronde zjin gezet, zich in het geval van een safeycar-situatie mogen ontdoen van die ronde achterstand en achteraan de rij mogen aansluiten.

Hiermee wordt voorkomen dat achterblijvers zich op het moment dat de safetycar de baan verlaat niet kunnen mengen in de strijd tussen de leiders. 

Tevens is er gedurende het seizoen een driedaagse testsessie. Afgelopen seizoen was het voor de teams niet toegestaan om de auto's te testen.

De Formule 1-kalender voor 2012:

18 maart – Australië
25 maart – Maleisië
15 april – China
22 april – Bahrein
13 mei – Spanje
27 mei – Monaco
10 juni – Canada
24 juni – Europa
8 juli – Groot-Brittannië
22 juli – Duitsland
29 juli – Hongarije
2 september – België
9 september – Italië
23 september – Singapore
7 oktober – Japan
14 oktober – Zuid-Korea
28 oktober – India
4 november – Abu Dhabi
18 november – Verenigde Staten
25 november – Brazilië