UTRECHT - Robert Gesink herstelt voorspoedig van zijn gebroken bovenbeen. De wielrenner verscheen dinsdag lachend en, belangrijker, lopend bij de presentatie van de Rabobank wielerploegen voor het seizoen 2012 in Utrecht.

"Het gaat best goed", liet hij weten. "Ik heb ook al weer op de fiets gezeten. Wel voorzichtig nog, maar maandag zat ik vier uur op de crosstrainer. Dat is best een mijlpaal in het herstel."

Afgelopen winter verruilde Gesink regelmatig de wielerfiets voor een crossfiets. Ook dat kan hij inmiddels weer doen.

"Af en toe pak ik weer een mountainbike, maar ook dat erg voorzichtig. Ik probeer wel zo vaak mogelijk toerfietsers wat moraal af te nemen door ze keihard voorbij te gaan", liet de 25-jarige klimmer, die op het punt staat vader te worden, weten.

Gesink liep zijn blessure op 18 september op tijdens een training in de Achterhoek. Hij gleed weg op het natte wegdek en viel ongelukkig op zijn heup.

Rechtzetten

Hij heeft nog geen idee wanneer hij zich weer meldt in het peloton. Maar Gesink is er op gebrand in de tijd die hem in 2012 in de koers wordt gegund, zijn minste jaar tot nu toe recht te zetten.

''Naar omstandigheden en gezien de statistieken viel 2011 nog wel mee, maar door valpartijen miste ik mijn hoofddoel de Tour en zelfs de kans in het naseizoen wat recht te zetten'', sprak hij.

 ''Ik merk er niets meer van op de fiets. Veel mensen hebben bij een dergelijke breuk complicaties, ik niet. Mocht er voor dit soort blessures een herstelschema zijn, dan loop ik er ver op vooruit. Maar ik kan nog niets zinnigs over mijn komende seizoen zeggen. Hoofddoel zal weer de Tour zijn."

Prachtig

Daar moet de Varssevelder, als alles goed gaat ten minste, met Steven Kruijswijk (negende in de Giro) en Bauke Mollema (vierde in de Ronde van Spanje) het klassement gaan bestormen. Een nieuwe situatie.

Gesink vindt het prachtig. ''In de grote ronde heb ik er als Nederlander de afgelopen jaren alleen voor gestaan. Nu hebben we in elk geval in de breedte een hele sterke ploeg. Ik heb alle vertrouwen in de ploeg en de ploeg ook in mij.''

''We staan er goed voor. Bauke en ik zijn 25, Steven 24. De wereld moet wat geduld hebben, maar het is niet de bedoeling mee te rijden. Ik wil laten zien in grote koersen dat ik een van de besten ben. Dat leeft ook bij Bauke en Steven.''

Presentatie Raboploeg