AMSTERDAM - Mark Webber is zeer optimistisch dat hij in 2012 een beter Formule 1-seizoen beleeft dan de afgelopen jaargang.

Na een sterk 2010, waarin de Australiër tot en met de laatste race meedeed om de titel, liep 2011 uit op een regelrechte teleurstelling.

Webber moest toekijken hoe zijn Red Bull-teammaat dankzij elf overwinningen en vijftien pole positions de titel pakte, terwijl hij zelf slechts drie keer van pole vertrok en alleen de laatste race in Brazilië op zijn naam kon schrijven. Webber eindigde als derde in de WK-stand.

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar is desondanks positief over zijn kansen in 2012, nadat hij zich steeds meer verbeterde gedurende het afgelopen jaar.

"Volgend seizoen zal anders zijn dat dit jaar, omdat ik weet dat dat gewoon de manier is hoe de dingen lopen", zei Webber in gesprek met Reuters.

"Ik ben zeer optimistisch en positief dat ik een zeer sterk seizoen ga rijden en daarom kijken we er naar uit. Volgens mij rijd ik nog steeds goed. Het zijn details waardoor je seizoen van goed, zoals dit jaar, naar beter gaat. Daar gaan we dus hard aan werken."

Voortborduren

Webber liet weten dat zijn zege in Brazilië een samenkomst van kleine dingen was. Hij wil daar in 2012 op voortborduren.

"Het kwam voort uit een paar eerdere races waarin ik al merkte dat het de goede kant op ging. Natuurlijk, Sebastian had een versnellingsbakprobleem in Brazilië, maar dan moet je nog steeds zien te profiteren van het ongeluk van anderen. Uiteindelijk is dat een belangrijk onderdeel van autosport."

"Het is nu lekker om even wat rust te hebben. Het seizoen is lang geweest, dat weten we allemaal. Maar om eerlijk te zijn zou ik ook niet anders willen. Ik hou nog steeds erg van de sport en ik kijk er al weer naar uit om in te stappen."

Het contract van Webber bij Red Bull Racing loopt na 2012 af. Hij maakt al sinds 2007 deel uit van de Brits/Oostenrijkse formatie.