AMSTERDAM - Ajax-trainer Frank de Boer kan woensdag in het Champions League-duel met Real Madrid niet beschikken over Toby Alderweireld. 

De Belgische centrale verdediger verliet dinsdag het trainingsveld met een hamstringblessure. De Boer vreest het ergste. "Het ziet er heel slecht uit."

Alderweireld is de volgende in een lange lijst met spelers die niet fit genoeg zijn voor het laatste groepsduel in de Champions League, waarin Ajax overwintering kan veiligstellen.

De Boer kan verder geen gebruik maken van Kolbeinn Sigthorsson, Siem de Jong, Ismaïl Aissati, Derk Boerrigter, Nicolai Boilesen en Andre Ooijer. Dmitri Bulykin, Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani zijn wel op tijd hersteld.

Van Rhijn

Jeugdspeler Ricardo van Rhijn vervangt Alderweireld in de selectie van de huidige nummer één van Spanje. De Boer ziet voor hem vooralsnog geen rol als basiskracht weggelegd.

"Ik verwacht meer een rol als invaller. Hij heeft maandag nog negentig minuten gespeeld met Jong Ajax op een zwaar veld", zei de coach op de persconferentie.