AMSTERDAM – Martin Jol heeft met Fulham maandagavond voor een grote verrassing gezorgd door Liverpool met 1-0 te verslaan. De ploeg van invaller Dirk Kuijt had de betere kansen, maar verliest door een late goal van Clint Dempsey.

Fulham en Liverpool waren in het eerste bedrijf aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen diverse mogelijkheden. Jordan Henderson was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot ketste via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Aan het begin van de tweede helft had Liverpool het betere van het spel. Met name Luis Suarez was een plaag voor de Fulham-defensie. De formatie van Kenny Dalglish raakte het initiatief twintig minuten voor tijd echter kwijt. Jay Spearing kreeg namelijk de rode kaart vanwege een harde tackle.

Reina

Fulham, met Bryan Ruiz en Moussa Dembélé in de basis, dwong met een man meer diverse kansen af. De lat en doelman Pepe Reina leken een doelpunt in de weg te staan, maar de Spaanse keeper ging ruim vijf minuten voor tijd in de fout. Hij liet een schot van Danny Murphy los en gaf Dempsey van dichtbij de kans om Fulham op voorsprong te schieten.

Liverpool was overigens vlak voor de 1-0 nog dicht bij de openingstreffer. De ingevallen Stewart Downing raakte met een vlammend schot echter de paal.

Door de nederlaag blijft Liverpool de nummer zeven op de ranglijst. Het Fulham van Jol klimt door de overwinning naar de dertiende stek met vijftien punten uit veertien wedstrijden.