ALKMAAR - Mounir El Hamdaoui heeft maandag voor het eerst in lange tijd weer eens speelminuten gemaakt bij Ajax. De Marokkaanse aanvaller deed ruim een uur mee in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong AZ.

El Hamdaoui ging in de 64e minuut naar de kant met kramp, overigens zonder invaller Yener Arica even een handje te geven.

El Hamdaoui, in 2009 topscorer van de eredivisie, leeft al maanden in onmin met hoofdtrainer Frank de Boer en is daarom dit seizoen teruggezet naar het tweede elftal.

In de komende transferperiode krijgt de Marokkaan de kans een andere club te vinden.

Vink

De aanvaller speelde in Alkmaar zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. ''Je kon wel zien dat hij er een tijdje uit heeft gelegen, hij moest even in het ritme komen'', aldus trainer Gery Vink. ''In de tweede helft was hij vanaf links beter.''

Ismaïl Aissati, die net als El Hamdaoui maandenlang bij de beloften moest trainen en spelen, keerde onlangs terug in de hoofdmacht.

In de nieuwe NUsport staat een verhaal over de aanstormende talenten van Ajax. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkels en is online te bestellen.