AMSTERDAM – Robin van Persie hoeft dinsdag niet in actie te komen voor Arsenal. Arsène Wenger gunt zijn sterspeler rust en heeft hem buiten de selectie gelaten voor het Champions League-duel met Olympiakos Piraeus.

Arsenal is al geplaatst voor de volgende ronde en zeker van de eerste plaats in poule F.

Wenger heeft wel een andere Nederlander naar Griekenland meegenomen. Jeugdinternational Oguzhan Özyakup (19) kan zijn debuut in de Champions League maken.

Wenger liet zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Wigan Athletic (0-4) al doorschemeren dat hij Van Persie rust zou gunnen.

''Hij kent tot nu toe een geweldig seizoen, dus hopelijk blijft hij fit. Volgens mij heeft Van Persie al 48 wedstrijden gespeeld dit jaar, dat is het hoogste aantal sinds hij voor Arsenal speelt.''

Robben

Arjen Robben krijgt woensdag in de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tegen Manchester City een basisplaats bij Bayern München. Dat maakte trainer Jupp Heynckes maandag vast bekend.

Robben kwakkelt nog steeds met de naweeën van een liesblessure.

Voor Bayern München, winnaar van groep A, staat woensdag niets meer op het spel. City strijdt met Napoli, dat een punt meer heeft, om de tweede plaats. Heynckes geeft enkele vaste krachten rust tijdens het laatste groepsduel.

Lees alles over de Champions League op NUsport