AIGLE - De nieuwe Australische wielerploeg GreenEdge heeft een licentie binnen voor de World Tour.

De internationale wielrenunie UCI maakte maandag bekend dat GreenEdge de komende twee seizoenen mag deelnemen aan de grote wedstrijden.

Bij de Australische ploegen rijden onder anderen de Nederlanders Sebastian Langeveld, Pieter Weening en Jens Mouris.

De nieuwe fusieploeg RadioShack-Nissan, een samensmelting van RadioShack en Leopard-Trek, kreeg ook een World Tour-licentie voor 2012.

Posthuma

De Luxemburgse ploeg maakt direct de ploeg van dertig renners voor volgend seizoen bekend, met daarin bekende namen als Fabian Cancellara, Andreas Klöden en de broers Frank en Andy Schleck. Ook Joost Posthuma heeft een plek gekregen in de fusieploeg.

De Nederlandse wielerploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM waren al zeker van een licentie voor de World Tour, waarin achttien ploegen worden toegelaten.

Skil-Shimano, dat voorlopig verder gaat onder de naam Project 1t4i, moet zich volgend seizoen opnieuw tevreden stellen met een ProContinental-status. De UCI maakt de lijst met teams in die categorie op 12 december bekend.

De 18 World Tour-ploegen: Rabobank, Vacansoleil, Greenedge, RadioShack-Nissan-Trek, Lotto (Bel), Omega Pharma-Quick-Step (Bel), Saxo Bank (Den), Euskaltel (Spa), Movistar (Spa), BMC (VSt), Garmin (VSt), AG2R La Mondiale (Fra), FDJ (Fra), Sky (GBr), Lampre (Ita), Liquigas (Ita), Astana (Kaz) en Katoesja (Rus).

Volg alle wielertransfers in het peloton op onze wielercarrousel