AMSTERDAM - De KNVB heeft de speelkalender voor het seizoen 2012-2013 compleet. De bond maakte maandag bekend dat de eerste duels in de eredivisie en Jupiler League op 10, 11 en 12 augustus 2012 afgewerkt zullen worden.

Een week eerder, op zondag 5 augustus wordt het duel om de Johan Cruijff Schaal gespeeld.

De voetbalbond liet weten dat het schema voor volgend seizoen geen enkele midweekse speelronde kent. ''Hierdoor wordt de arbeid/rust-verhouding voor de spelers optimaal gewaarborgd'', aldus manager competitiezaken Gijs de Jong.

''De speelrondes in de Jupiler League worden ook allemaal op vrijdagen aangeboden, terwijl er een dubbele speelronde rondom de Paasdagen wordt afgewerkt.''

De laatste speeldag voor de winterstop is op 23 december. De onderbreking duurt tot en met 17 januari. De laatste speeldag van het eredivisieseizoen is op 12 mei 2013. In de eerste divisie is dat 3 mei.

Hierna volgen zoals gebruikelijk de play-offs voor promotie/degradatie en om een Europees ticket, die beide op 26 mei beslist zijn.

KNVB-beker

De KNVB maakte ook bekend dat de opzet van het toernooi om de KNVB-beker niet verandert. De finale daarvan is op Hemelvaartsdag; 9 mei 2013.

Het huidige seizoen eindigt op 6 mei 2012. Het EK in Polen en Oekraïne wordt vervolgens van 8 juni tot en met 1 juli afgewerkt.