AMSTERDAM - Sebastian Vettel verwacht dat hij het in 2012 een stuk lastiger krijgt dan in het door hem gedomineerde afgelopen Formule 1 seizoen. 

De Duitser won in 2011 elf van de negentien Grands Prix en legde daarmee al vier races voor het seizoensslot beslag op zijn tweede wereldtitel.

De 24-jarige coureur van Red Bull Racing zegt in gesprek met Autosport dat hij niet kan wachten om de strijd weer aan te gaan en denkt te gaan genieten van het verdedigen van zijn wereldtitel.

Vettel beseft dan ook dat het moeilijk wordt om het succes van de afgelopen jaargang te herhalen. "Dat wordt moeilijk ja. Er zijn zo weinig fouten gemaakt dit jaar, we waren bijna perfect. Dus het wordt lastig om dat te herhalen. Maar we gaan er vol voor."

"De concurrentie zal ons bij gaan halen en het zal spannend worden, net zoals dat het dit jaar al een paar keer dicht bij elkaar zat. Maar ik kijk uit naar het gevecht. Daar draait het allemaal om", blikt hij vooruit.

"Het zou fantastisch zijn om elke keer alleen maar rondjes tegen de klok te rijden, maar uiteindelijk doe je het toch om de competitie aan te gaan met concurrenten. Dan voel je de spanning en de nervositeit voor de start van de race."

Realistisch blijven

Vettel zou het niet slim vinden als Red Bull zichzelf volgend seizoen niet zou proberen te overtreffen, maar tekent daarbij aan dat zijn team realistisch moet blijven wat betreft de ambities.

"Als je terug kijkt in de historie zijn er weinig seizoenen geweest zoals 2011. Natuurlijk doen we ons uiterste best en proberen we ons te verbeteren. Maar het zal lastig zijn om dit bijna foutloze seizoen te overtreffen."

De eerste Grand Prix van 2012 wordt op 18 maart verreden in het Australische Melbourne.