AMSTERDAM - Valencia heeft hernieuwde interesse in Ajacied Gregory van der Wiel. De 23-jarige rechtsback van de Amsterdammers zou aankomende zomer kunnen verhuizen naar de club waar ook zijn oud-ploeggenoot Hedwiges Maduro onder contract staat.

Valencia toonde tijdens de afgelopen transferperiode al belangstelling voor de Oranje-international. De Spaanse club wilde naast Van der Wiel ook Jan Vertonghen aantrekken, maar die deal ging uiteindelijk niet door.

Van der Wiel staat open voor een vertrek naar de huidige nummer drie van de Primera Division, zo meldt zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani tegenover Voetbal International.

"Valencia zou een mooie stap in de carrière van Gregory zijn. Hij is hun eerste keus als nieuwe rechtsback en Valencia is een prachtige club in een topcompetitie."

Slimani ontkent dat er al sprake is van een persoonlijke overeenkomst. "Eerst moeten de clubs tot een akkoord zien te komen. Het contact verloopt in elk geval in een positieve sfeer."

Tien miljoen

Van der Wiel heeft nog een contract tot medio 2013 bij Ajax. Dat kan worden afgekocht voor tien miljoen euro, een bedrag dat Valencia wel zou willen ophoesten voor de Amsterdammer.

Een delegatie van Valencia was afgelopen week al in Amsterdam om met technisch directeur ad interim Danny Blind en financieel directeur Jeroen Slop te praten. Trainer Frank de Boer liet afgelopen vrijdag nog weten dat Ajax Van der Wiel niet wil laten gaan.