ROTTERDAM - Feyenoord heeft in een enerverende topper van PSV gewonnen. In De Kuip werd het 2-0 voor de ploeg van Ronald Koeman.

Net als vorig seizoen hebben de titelaspiraties van PSV een flinke deuk opgelopen in De Kuip. Door het verlies in Rotterdam dreigt de ploeg van trainer Fred Rutten de aansluiting met koploper AZ te verliezen.

Uitgefloten

Feyenoord begon goed in het eerste kwartier. PSV-huurling Otman Bakkal kreeg namens de thuisploeg een goede schotkans.

Ook PSV had wat dreiging, onder andere via ex-Feyenoorder Georginio Wijnaldum, die de hele wedstrijd werd uitgefloten door een deel van Het Legioen.

Feyenoord was in de eerste helft echter iets sterker. In de 41e minuut leverde dat de 1-0 op. Ola Toivonen gaf een foute breedtepass, waarvan Sekou Cissé via een snelle combiantie met John Guidetti kon profiteren.

Ontploffen

Vlak na rust had PSV gelijk moeten maken. Karim El Ahmadi gaf de bal knullig weg, maar Toivonen kon niet profiteren.

Kort daarna dacht de jonge PSV-linksback Jetro Willems de bal rustig over de achterlijn te kunnen laten rollen, maar Ruben Schaken voorkwam dat en deed De Kuip ontploffen door de 2-0 in de korte hoek binnen te schieten.

De buitenspeler miste daarna nog een levensgrote kans op zijn tweede en Feyenoords derde doelpunt.

Wijnaldum

PSV, waar aanvoerder Toivonen binnen het uur gewisseld werd, kreeg daarna via Wijnaldum nog een tweetal goede kansen, maar ook de ploeg van Ronald Koeman bleef gevaarlijk. Willems maakte zijn fout enigszins goed door een bal van de doellijn te halen, wat hem wel een blessure opleverde.

In het laatste kwartier zakte Feyenoord meer in, maar de Eindhovenaren konden niet scoren. Hierdoor hield de thuisploeg voor de zesde keer dit seizoen de nul en kwam het in de stand op vier punten van PSV, dat dit seizoen nog geen topduel heeft gewonnen.