AMSTERDAM - Gregory van der Wiel kan woensdagavond met Ajax in de Champions League tegen Real Madrid spelen. De rechtsback miste zaterdag nog de thuiswedstrijd van zijn club tegen Excelsior (4-1) wegens een liesblessure.

De Boer kan Van der Wiel goed gebruiken. Voor Kolbeinn Sigthorsson, Siem de Jong, Dmitri Bulykin, Nicolai Boilesen, Derk Boerrigter en André Ooijer komt de laatste wedstrijd in de groepsfase van het lucratieve toernooi nog te vroeg. Het meespelen van Ismaïl Aissati (enkel) is onzeker.

Enoh

De trainer dacht ook Eyong Enoh te moeten missen tegen Real Madrid, omdat hij geschorst zou zijn.

De Boer haalde de middenvelder zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior (4-1) vlak voor rust naar de kant. ''Hij is geschorst tegen Real. Daarom liet ik Anita vast op die positie spelen'', zei de coach van Ajax.

Nader onderzoek leerde echter dat Enoh gewoon beschikbaar is tegen de Madrilenen. De Kameroener heeft dit seizoen tot nu toe pas twee gele kaarten gekregen in de Champions League. Een speler wordt pas geschorst na drie officiële waarschuwingen.

Achtste finales

Ajax plaatst zich voor de achtste finales van de Champions League als het minimaal gelijkspeelt tegen Real Madrid. Een kleine nederlaag volstaat waarschijnlijk ook.

''Belangrijk is dat we tegen Real Madrid niet zo slordig spelen als tegen Excelsior'', stelde De Boer. ''Real straft dat meteen af.''

Ajax heeft niet alleen drie punten meer dan Olympique Lyon, dat op bezoek gaat bij Dinamo Zagreb. Het doelsaldo van formatie uit Amsterdam is ook zeven treffers beter dan dat van de concurrent uit Frankrijk.