GRONINGEN - Drie treffers van David Texeira brachten FC Groningen zaterdag tegen NEC in extase. Melvin Platje bezorgde de Groningse aanhang echter in de slotfase alsnog een forse kater: 3-3.

Eerst tekende de invaller aan Nijmeegse kant in de 83e minuut voor 2-2 en nadat Texeira voor de laatste keer had toegeslagen en de drie punten zeker leek te stellen, tekende de spits van NEC in blessuretijd ook nog voor de niet meer verwachte gelijkmaker.

Het begin van de thuisclub was heel aardig, met schotpogingen van afstand van Danny Holla en Tim Sparv. Daarna kreeg NEC iets meer grip op het Groningse spel en was de thuisclub alleen nog dreigend via hoekschoppen. Aan NEC-zijde kregen Género Zeefuik en Kevin Conboy mogelijkheden op een treffer.

Opwinding

Een door Tom Hiariej onderschepte breedtepass zorgde uiteindelijk voor echte opwinding. De rechtsback van FC Groningen stuurde David Texeira de diepte in. De Uruguayaan rondde beheerst af.

Lang bleef die voorsprong niet staan, want twee minuten later trof Abdisalam Ibrahim namens NEC doel. De middenvelder verlengde een vrije trap.

FC Groningen maakte zich boos over het toekennen van die spelhervatting, want met de ingreep van Lorenzo Burnet zou niks mis zijn. De ploeg stond daarna echter wel slap te verdedigen.

Platje op schot

Dat deed Van Dijk kort na rust ook, maar de jeugdinternational had het geluk dat Zeefuik de bal hoog over schoot. Het bleek een heel vervelende misser voor NEC, want een minuut later maakte Texeira zijn tweede door een afvallende bal laag binnen te schuiven.

NEC speelde daarna vol op de aanval en via Platje, die eerst ook nog een treffer afgekeurd zag, werd het 2-2. Dat verdiende punt glipte NEC nog bijna door de vingers, toen Texeira zomaar raak kon koppen.

Gelukkig voor NEC had Platje nog een truc over en krulde hij de bal in de 93ste minuut nogmaals binnen.