AMSTERDAM - Argentinië is nog in leven in de Davis Cup-finale. De Zuid-Amerikanen wonnen zaterdag het dubbelspel tegen Spanje en brachten de achterstand terug tot 1-2.

Eduardo Schwank en David Nalbandian toonden zich in Sevilla te sterk voor Fernando Verdasco en Feliciano Lopez: 6-4, 6-2 en 6-3.

De finale leek vrijdag al in een beslissende plooi te vallen. Rafael Nadal en David Ferrer wonnen hun partij in het enkelspel.

Zondag volgen nog twee singles. Nadal begint tegen Juan Martin Del Potro, daarna volgt het duel tussen Ferrer en Juan Monaco.

Primeur

Nalbandian en Schwank vormden voor het eerst een koppel, maar bleken veel te sterk voor de Spanjaarden die in het dubbelspel bepaald geen indrukwekkende reputatie hebben.

Dankzij de overwinningen van Nadal en Ferrer op de openingsdag heeft het thuisland echter nog altijd de beste kansen op het veroveren van de vijfde Davis Cup-titel.

De geschiedenis spreekt ook in hun voordeel. Het laatste land dat in een finale succesvol terugkwam van een 2-0 achterstand was Australië in 1939.

Argentinië wacht na twee verloren finales nog op de eerste titel in de landencompetitie.