ROTTERDAM – Jordy Clasie maakt zich op voor zijn eerste topwedstrijd voor eigen publiek in Feyenoord 1. Na zijn rol als uitblinker in de 1-1 tegen Ajax in de Arena hoopt de twintigjarige middenvelder zondag met zijn team opnieuw te verrassen.

“PSV is weer een mooie tegenstander,” zegt Clasie tegen NUsport. “We willen wat laten zien aan de mensen.”

“Het is onze eerste topper van dit seizoen in de Kuip. En in dit stadion kunnen wij van iedereen winnen. We hebben een team dat heel goed kan voetballen. Dat hebben we al een aantal keer bewezen, ook tegen Ajax. Dus waarom zou het niet tegen PSV kunnen?”

Europees voetbal

Wint Feyenoord van PSV, dan komen de Rotterdammers op vier punten van de huidige nummer twee van Nederland. Clasie vindt het echter niet reëel om van Feyenoord te verwachten dat de club veel hoger eindigt dan de vijfde plaats.

“We moeten niet denken dat we tweede kunnen worden. We moeten gewoon reëel blijven en ons richten op Europees voetbal. Gewoon zoveel mogelijk winnen. En dan zien we tegen het einde van het seizoen wel waar we ongeveer gaan eindigen. Ik denk bij de eerste vijf, misschien een plaatsje hoger. Dat heb ik voorafgaand aan dit seizoen gezegd en daar ga ik nog steeds van uit.”