ALMELO - De problemen bij VVV-Venlo beginnen grote vormen aan te nemen. Het elftal van trainer Glen De Boeck verloor vrijdag kansloos bij Heracles Almelo (7-0) en blijft daardoor laatste in de eredivisie. Voor Heracles was het de grootste overwinning ooit in de eredivisie.

VVV staat na vijftien wedstrijden pas op zeven punten en zal in de strijd tegen degradatie vooral moeten hopen dat concurrent Excelsior het de komende tijd niet veel beter gaat doen.

De Rotterdammers hebben ook zeven punten, maar speelden twee duels minder. De overige degradatiekandidaten hebben al een aanzienlijke voorsprong op Excelsior en VVV.

Vooral buiten Venlo presteert VVV dramatisch. De Limburgers wachten nog altijd op het eerste punt in een uitwedstrijd. Tegen Heracles was al snel duidelijk dat VVV de reeks nederlagen in duels buiten het eigen stadion zou voortzetten.

Initiatief

De Almeloërs namen direct het initiatief. Toch duurde het tot de 33e minuut voordat Heracles afstand nam. Binnen korte tijd scoorde Heracles zelfs twee keer. Kwame Quansah speelde bij beide doelpunten een belangrijke rol. De middenvelder stond met een fraaie hakbal aan de basis van de openingstreffer.

Lerin Duarte gaf vervolgens Glynor Plet de kans van dichtbij te scoren: 1-0. Voor Plet was het een tijd geleden dat hij doel trof. Even later scoorde Quansah, met een harde halve omhaal van dichtbij, zelf ook.

VVV, dat aantrad zonder de geblesseerde Yanic Wildschut, wist zelf in aanvallend opzicht weinig terug te doen en moest na rust toezien hoe Heracles eenvoudig verder wegliep. Marko Vejinovic maakte met een schitterend afstandsschot 3-0 en nam ook de 6-0 voor zijn rekening. Tussendoor passeerden ook Plet (ook voor de tweede keer) en Everton doelman Wilko de Vogt. Samuel Armenteros bepaalde de eindstand op 7-0.

Succesje

Het team van coach Peter Bosz kon een succesje wel weer gebruiken. De laatste zege in de competitie dateerde namelijk van 22 oktober, toen Excelsior met 0-2 aan de kant werd gezet. Daarna volgde een pittig programma, met achtereenvolgens AZ, PSV, FC Twente en Roda JC als tegenstanders. Heracles wist in die vier duels alleen tegen FC Twente een punt te pakken.

Heracles steeg door de eenvoudige winst op VVV van de elfde naar de negende plaats.

Heracles walst over VVV heen