RIJSWIJK - Real Madrid is in de tweede ronde van de Champions League nog altijd zonder puntenverlies. De veelvoudige Spaanse kampioen won ook zijn derde wedstrijd, met 1-0 van FC Porto. De spanning in deze groep C geldt de bezetting van de tweede plaats, zeker na de verrassende zege van Panathinaikos in Praag op Sparta (0-2).

Ulf Kirsten redde in groep D in de laatste minuut een punt voor Leverkusen. Hij bepaalde de eindstand in het duel met Arsenal op -1. Evenwicht heerste er ook tussen Juventus en Deportivo la Coruna. In Turijn werd niet gescoord. Alle clubs staan op vier punten.

Figo geblesseerd

Real Madrid stond na twee wedstrijden al op zes en kon dus wel iets lijden. Toch deed het eerste verlies, van personele aard, pijn. De Koninklijke moest tegen Porto al na ruim een kwartier verder zonder zijn Portugese vedette Figo. Deze raakte geblesseerd bij een duel met de Zweed Söderström. McManaman verving hem.

Guti

Guti, al niet begonnen als toonbeeld van fitheid, raakte na een half uur extra aangeslagen door een tackle van Andrade. Hij probeerde het nog wel maar haalde de rust niet. Ondanks deze tegenvallers bleef Real de betere en aanvallender ploeg. Groot gevaar dreigde er echter nauwelijks voor doelman Vitor Baia. De uitvallen van Porto, doorgaans via Deco en Capucho, waren dreigender.

Stug Porto

Dat bleef zo na rust. Carlos Paredes had voor 0-1 kunnen zorgen maar schoot de bal in vak Z. Real probeerde het wel, maar slaagde er zelden in de goede bedoelingen te demonstreren met een goede uitvoering.

De wedstrijd dreigde, mede door veel overtredingen, dood te bloeden in 0-0. Toch werd het stugge Portugese verzet gebroken. Invaller Solari zorgde daarvoor. De Argentijn trof zeven minuten voor tijd doel met een fraaie individuele actie.

Panathinaikos

Panathinaikos moest in Praag winnen van Sparta om zich kanshebber onder de outsiders te mogen blijven noemen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De Grieken kwamen maar moeilijk onder de Tsjechische druk uit. Die resulteerde al in de vijfde minuut bijna in de openingstreffer. De volley van international Sionko vloog rakelings over. Naarmate het doelpunt langer uitbleef, kreeg Panathinaikos lucht. En kansjes. Karagounis benutte er een vlak voor rust.

Sparta Praag

Sparta probeerde met enkele wissels de kentering af te dwingen. De nieuwelingen bliezen de ploeg wel nieuw leven in, maar de Grieken hielden verdienstelijk stand en vergaten de aanval evenmin. Die moed werd beloond. Op het moment dat de Tsjechen iedereen naar voren wilden sturen, sloeg Konstantinou toe.

Bankzitter Bergkamp

Arsène Wenger had Dennis Bergkamp met de auto naar Leverkusen laten komen. Hij parkeerde de Nederlandse aanvaller vervolgens op de bank en liet hem daar. Giovanni van Bronckhorst mocht wel beginnen. Hij was nadrukkelijk aanwezig. In de eerste helft begon veel Arsenal

Ongelukkig

Arsenal kreeg verreweg de beste mogelijkheden maar was ongelukkig in de afwerking. Vlak na rust lukte het wel. De Fransen Wiltord en Pires werkten eendrachtig samen, de laatste tikte binnen. De Londenaren kwamen in de laatste twintig minuten toch in problemen. De tweede gele kaart voor Parlour was daaraan debet. Wenger besloot de defensie te versterken en haalde Kanu en Wiltord naar de kant. Arsenal hield stand tot de 90e minuut. Toen vond Kirsten alsnog een gaatje.

Deportivo

Deportivo begon in Turijn brutaal tegen Juventus, maar moest het initiatief toch al snel aan de Italianen laten. Sergio Gonzalez hield Edgar Davids met een uitstekend getimede actie in de tiende minuut van scoren af. Het was de opmaat voor een langdurig offensief van Juventus, met de Spaanse spits Tristan loerend op een counter. Vlak voor rust had die taktiek bijna succes.

In de tweede helft veranderde weinig. De ,,Oude Dame'' drong aan, Deportivo concentreerde zich op de stelling voor doelman Molina en bad voor de bevlieging van Tristan. Het eerste lukte voortreffelijk, maar de bede werd niet verhoord. Toch was de voorzienigheid de bezoekers, onder wie Roy Makaay alleen in trainingspak, gunstig gezind. Del Piero miste een kwartier voor tijd een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd door César Martin. Molina redde voortreffelijk.