AMSTERDAM - Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV mogelijk weer beschikken over Stefan de Vrij. De verdediger ontbrak zondag in het duel met RKC Waalwijk wegens een enkelblessure.

De rechtsback heeft nog te veel last van een liesblessure, die hem vorige week tegen NEC ook aan de kant hield.

Van der Wiel wordt de laatste weken in de Spaanse media voortdurend in verband gebracht met Valencia. Trainer Frank de Boer maakte vrijdag een einde aan speculaties over een snel vertrek van de rechtsback. ''Ik heb niets officieel gehoord. Maar we laten hem niet vertrekken'', zei hij.

Lorenzo Ebecilio is wel inzetbaar. De linksbuiten miste donderdag de groepstraining wegens lichte liesklachten. Siem de Jong, Derk Boerrigter, Dmitri Boelikin, Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sigthorsson zijn nog altijd geblesseerd.

De Boer heeft goede hoop dat Van der Wiel en Boelikin woensdag wel tegen Real Madrid kunnen spelen. Hij heeft Ruben Ligeon, Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Thulani Serero, Ismaïl Aissati en Aras Özbiliz opgenomen in zijn keurkorps voor het thuisduel met Excelsior.

Wie inzet op een triomf van Excelsior en het bij het rechte eind heeft, krijgt een lucratieve zaterdag. Wedkantoor Unibet heeft de quotering van een uitzege namelijk op 28,00 staan (28 keer de inzet). Een Ajax-zege staat op 1,07 gequoteerd, een gelijkspel op 9,50.