AMSTERDAM - Het kort geding dat Johan Cruijff en tien jeugdtrainers hebben aangespannen tegen Ajax dient aanstaande woensdagmiddag.

Dat is dezelfde dag waarop Ajax het beslissende duel in de Champions League speelt tegen Real Madrid. De gedaagde partij, de raad van commissarissen van Ajax, wordt op het tijdstip van de zaak geacht de bestuursleden uit Madrid te ontvangen.

De voormalige nummer veertien, lid van de raad van commissarissen, vindt dat de aanstelling van de nieuwe directie onder leiding van Louis van Gaal niet rechtsgeldig is omdat hij door de andere vier rvc-leden daarbij niet betrokken werd.

De jeugdtrainers, onder meer Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy en Marc Overmars, nemen het standpunt in dat de benoemingen in strijd zijn met wat in hun contracten staat.

Negatieve invloed

Steven ten Have, de voorzitter van de rvc, reageerde ontstemd over de datum van het kort geding. "Ons is verweten dat we het kantoorpersoneel hebben bijgepraat over het tumult, op een moment dat er trainers op het veld stonden. Daarmee zouden we hebben bewezen geen gevoel met voetbal te hebben", aldus Ten Have in het AD.

“Ik vraag me af hoe je dit dan weer moet interpreteren. Tegen Real speel je een ongelooflijk belangrijke wedstrijd en dan moet je voor het hekje verschijnen op zo’n dag. De publiciteit en onrust zal van negatieve invloed zijn op de club en ons team”, stelt de voorzitter van de rvc.

Ten Have zou van de rechtbank niet de gelegenheid hebben gekregen om aan te geven niet te willen verschijnen.

Lees alles over de bestuurscrisis bij Ajax in het dossier van NUsport