AMSTERDAM - Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met Ruben Schaken over een langer verblijf van de buitenspeler in Rotterdam. Het contract van de Amsterdammer zal worden verlengd tot medio 2014 met een éénzijdige optie van Feyenoord op nog een seizoen.

De huidige verbintenis van Schaken loopt aankomende zomer af.

"Ik ben hartstikke blij met dit nieuwe contract’, liet Schaken weten. "Het geeft aan dat de club vertrouwen in me heeft. Ik wil dit graag terugbetalen en blijf daar hard aan werken."

Ook technisch directeur Martin van Geel was te spreken over het nieuwe akkoord. "Wij zijn tevreden over de prestaties van Ruben en zijn daarom blij dat wij hem langer aan de club hebben kunnen binden."

"Ruben kan voorin op beide flanken uit de voeten, heeft veel kracht en snelheid en is bovendien een goede prof. Met zijn negenentwintig jaar kunnen wij nog jaren met hem vooruit."

Schaken kwam in 2010 transfervrij naar Feyenoord. Daarvoor speelde hij voor VVV-Venlo.

Clasie

Middenvelder Jordy Clasie staat op het punt om zijn tot 2014 lopende verbintenis met Feyenoord open te breken en te verlengen.  De nummer vijf van de eredivisie verlengde eerder de aflopende contracten van doelman Kostas Lamprou en Kaj Ramsteijn.

Diego Biseswar ging net als Ricky van Haaren niet akkoord.