AMSTERDAM - Johan Cruijff en tien jeugdtrainers van Ajax zetten hun gerechtelijke stappen tegen de benoemingen van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom bij de club door.

Cruijff en het tiental hebben de rechter om een datum verzocht waarop hun kort geding volgende week kan dienen, meldt De Telegraaf.

De voormalige nummer veertien, lid van de raad van commissarissen van Ajax, is van mening dat de aanstelling van de nieuwe directie niet rechtsgeldig is omdat hij door de andere vier rvc-leden daarbij niet betrokken werd.

De jeugdtrainers Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Marc Overmars, Dean Gorré, Orlando Trustfull, Jaap Stam, Michel Kreek, John Bosman en Ronald de Boer nemen het standpunt in dat de benoemingen in strijd zijn met wat in hun contracten staat.

De functieomschrijvingen en doelstellingen die daarin in september zijn opgenomen zouden allesbehalve overeen komen met wat met Van Gaal, Blind en Sturkenboom is afgesproken door de rvc.

Ling

Ook de rechtszaak die Tscheu La Ling aankondigde tegen rvc-voorzitter Steven ten Have lijkt er te komen.

Ten Have zou Ling, die voor Cruijff dé kandidaat was om algemeen directeur te worden in de Arena, hebben beschuldigd van omkoping. Ling ziet dit als laster.

Lees alles over de bestuurscrisis bij Ajax in het dossier van NUsport