AMSTERDAM - Club Brugge heeft woensdag een spectaculaire overwinning geboekt in de Europa League.

De Belgische ploeg stond na zeventig minuten met 3-0 achter bij Maribor, maar won uiteindelijk met 3-4.

Ryan Donk maakte in de laatste minuut met een kopbal de winnende treffer voor de ploeg van trainer Christoph Daum, opvolger van de ontslagen Adrie Koster.

Donk had in de eerste helft ook gescoord, maar dan in eigen doel. Club Brugge draaide de wedstrijd in de laatste twintig minuten volledig om door doelpunten van Nabil Dirar (twee), Joseph Akpala en Donk.

De laatste keer dat een club in Europees verband in een uitwedstrijd een 3-0 achterstand omboog in een zege dateert uit 1998. Toen won Glasgow Rangers met 3-5 bij Shelbourne.

Braga

Club Brugge heeft op 15 december in de afsluitende groepswedstrijd tegen Braga aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van een plek bij de laatste 32. Door een schorsing mist Donk die wedstrijd.

Braga, de verliezend finalist van afgelopen seizoen, won met 1-0 van Birmingham City door een treffer van Hugo Viana. Zowel Club Brugge als Braga heeft tien punten uit vijf wedstrijden.

De Portugezen staan tweede in de groep, maar zijn in tegenstelling tot Club Brugge wel al zeker van overwintering in de Europa League.

Braga houdt op basis van het onderlinge resultaat namelijk Birmingham, dat zeven punten heeft, sowieso onder zich. De Portugese club versloeg de Engelsen twee keer, Club Brugge legt het op onderling resultaat af tegen Birmingham.

Atletico door

Atletico Madrid plaatste zich vanuit poule I voor de volgende ronde. De eindwinnaar van 2010 boekte een 0-1 zege bij Celtic.

Arda Turan maakte na een half uur het enige doelpunt in de door Eric Braamhaar geleide wedstrijd.

Udinese kwam in dezelfde groep bij Stade Rennes niet verder dan 0-0 en is daardoor nog niet zeker van Europese overwintering. De Italiaanse club heeft op 15 december aan een gelijkspel tegen Celtic genoeg om Atletico Madrid te vergezellen naar de volgende ronde.