AMSTERDAM - Sebastian Vettel denkt dat Kimi Raikkonen tijd nodig heeft om te wennen aan de Formule 1 voordat hij weer op zijn best is. De wereldkampioen van 2007 kondigde dinsdag zijn rentree in koningsklasse aan.

Raikkonen tekende een tweejarige verbintenis met Lotus Renault GP.

De Fin kwam in 2009 voor het laatst in actie voor Ferrari. Sindsdien reed hij rally's en enkele races in de Amerikaanse NASCAR.

Vettel, die net als Raikkonen in Zwitserland woont en daar regelmatig met hem badmintont, waarschuwt de 32-jarige coureur voor enkele valkuilen waar ook Michael Schumacher in liep tijdens diens rentree in de sport in 2010.

"We hebben Michaels terugkeer allemaal gezien", zei Vettel tegen de Franse site 20minutes.fr tijdens een bezoek aan de fabriek van Renault. "Hij vertrok toen hij aan de top stond, maar zei dat er veel was veranderd toen hij zijn rentree maakte en tijd nodig had om zich aan te passen."

"Als ik aan de auto denk waar ik in 2009 in reed is er veel veranderd. Het is ongelooflijk. Zelfs tijdens het seizoen, dan verschijnen er zomaar weer nieuwe knopjes op het stuurwiel. Ik kan me voorstellen dat het erg lastig is om na twee jaar in te stappen en direct weer top te zijn."

Testen

Renault-teambaas Eric Boullier liet dinsdag weten dat Raikkonen snel kan beginnen in de simulator van het team en de kans krijgt om met een twee jaar oude Formule 1-auto te rijden alvorens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen in februari.

Testen met een van de huidige auto's van het team is niet mogelijk, vanwege het testverbod dat momenteel in de koningsklasse van kracht is.