ENSCHEDE - FC Twente speelt donderdag thuis in de Europa League tegen Fulham zonder Willem Janssen. De middenvelder is ziek. Hij miste daardoor de training van woensdag. Peter Wisgerhof daarentegen is wel beschikbaar. Hij is op tijd hersteld van een griepje.

Bij FC Twente ontbreekt ook nog tweede doelman Sander Boschker wegens een blessure. Opvallend is dat Bart Buysse voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie zit. De Belgische back is tot nu toe onder trainer Co Adriaanse nauwelijks aan spelen toegekomen.

De Enschedese club is al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi. Desondanks is de wedstrijd volgens Adriaanse van belang.

"We willen graag eerste worden in onze groep. Dat kan tot gevolg hebben dat we dan in de volgende ronde een makkelijker tegenstander krijgen. Al weet je dat natuurlijk ook niet zeker."

Bij Fulham speelde FC Twente gelijk, 1-1. Adriaanse: "Fulham-thuis is sterker dan Fulham-uit. Dat is in ons voordeel. Aan de andere kant heeft de club een aanmerkelijk betere selectie dan onze tegenstander van afgelopen zondag, Vitesse."

"Tegen die club speelden we 0-0. Het wordt daarom tegen de Engelsen ongetwijfeld een aardige klus."