AMSTERDAM - Lewis Hamilton gaat ervan uit dat hij ook na 2012 voor McLaren blijft rijden. Het contract van de Brit loopt na het volgende seizoen af en geruchten over een mogelijk vertrek gingen halverwege 2011 al rond.

Hamilton werd gelinkt aan Red Bull Racing nadat hij tijdens de Canadese Grand Prix gespot was in de pitbox van de huidige constructeurskampioen, in gesprek met teambaas Christian Horner.

De wereldkampioen van 2008 zegt dat zijn toewijding tot McLaren nooit twijfelachtig is geweest. Hamilton werd door de renstal in de Formule 1 gebracht en heeft zijn vijfde seizoen voor de formatie uit Woking er inmiddels opzitten.

"Ik ben hier op mijn plaats", liet Hamilton dinsdag door diverse Britse media optekenen. "Het wordt steeds beter en het lijkt me het beste om de weg door te gaan die we zijn ingeslagen. Ik geloof niet dat er enige twijfel is over mijn toewijding, dus we hoeven niets te overhaasten. Ik focus me op 2012."

Vertrouwen

Hamilton gaat er dan ook van uit dat het in de loop van het volgende seizoen rond komt. "Daar vertrouw ik wel op. Martin Whitmarsh (teambaas, red.) heeft het al over verlengen gehad, dus we zullen op een moment wel een keer gaan zitten."

"Het belangrijkste is echter dat we ons volledig richten op het volgende seizoen", blikte hij vooruit op het jaar waarin McLaren de dominantie van Red Bull Racing wil doorbreken.

McLaren legde eerder al Jenson Button langer vast. De wereldkampioen van 2009 blijft tot eind 2014 verbonden aan de nummer twee in de eindstand om de constructeurstitel. Button won in 2011 drie Grands Prix, evenveel als Hamilton.