AMSTERDAM - Aanvoerder Niklas Moisander komt niet in actie voor AZ tijdens het Europa League-duel van woensdagavond met Malmö FF.

De Finse verdediger bleek op de laatste training niet fit genoeg om te spelen. "Dit wordt niks en we gaan geen risico nemen. Moisander speelt niet", was trainer Gertjan Verbeek tegenover RTV Noord Holland duidelijk.

Ragnar Klavan neemt in de Alkmaarse defensie de honneurs waar. De Est speelt waarschijnlijk naast Nick Viergever in het centrum.

AZ hoopt woensdag in de vijfde en voorlaatste groepswedstrijd een grote stap te zetten op weg naar de knock-outfase. De Zweedse tegenstander is nog puntloos.

De koploper van de eredivisie staat na vier wedstrijden op de tweede plaats in groep G met zes punten. Koploper Metalist Charkov heeft tien punten en nummer drie Austria Wien staat op vijf punten. De eerste twee clubs gaan door naar de volgende ronde.

PSV

PSV is al zeker van een langer verblijf in de Europa League. De Eindhovenaren strijden in de laatste twee poulewedstrijden in groep C alleen nog om de groepswinst.

Als PSV woensdag de uitwedstrijd tegen achtervolger Legia Warschau wint, kan het team van trainer Fred Rutten de eerste plek al niet meer ontgaan.