AMSTERDAM - Steven ten Have zit nog met veel vraagtekens. De voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax zegt 'geschrokken' te zijn van het verzoek door de ledenraad om met de voltallige rvc op te stappen.

''De raad van commissarissen en dus de club Ajax verkeert in een situatie van grote onduidelijkheid'', zegt Ten Have in het AD.

Na een urenlange vergadering van de ledenraad kreeg de rvc-voorzitter maandagavond een telefoontje van ledenraad-voorzitter Rob Been jr.

''Ik word diep in de nacht gebeld, wat qua tijd verder niet zo erg is, maar het was een nogal rommelig telefoontje, een rommelige mededeling. Daarna bleef het tot nu toe doodstil. Het was buitengewoon bizar. Ik bedoel, ik verbeeld me niks, maar zo gaat dit toch niet?''

Niet naïef

Ten Have heeft net als de commissarissen Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers al aangegeven opstappen weliswaar te overwegen, maar eerst een toelichting te willen.

Helemaal als een verrassing kwam het verzoek van de ledenraad niet. ''Het ligt eraan hoe je dat bekijkt. Gegeven de ambiance niet helemaal, ik ben niet naïef. Maar kijk je naar de feiten dan wel.''

Van Basten en Van Gaal

''De club was bestuurlijk op koers, daar was kei- en keihard aan gewerkt door verstandige mensen met een enorme betrokkenheid bij de gehele club.''

''De commissarissen hebben twee goede directies geproduceerd, eentje met Marco van Basten en eentje met Louis van Gaal. En dat in vier maanden tijd. Aan de mensen die dat werk geleverd hebben, wordt even gevraagd de eer aan zichzelf te houden'', besluit Ten Have.