GRONINGEN - Trainer Pieter Huistra heeft zijn contract bij FC Groningen met een jaar verlengd tot de zomer van 2013. 

Dat meldt algemeen directeur Hans Nijland dinsdag op de website van de eredivisieclub.

De 44-jarige coach werkt bijna anderhalf seizoen in de Euroborg.

"Huistra heeft in anderhalf jaar tijd laten zien dat hij uitstekend past bij de club. Wij zijn als club zeer tevreden over de wijze waarop hij leiding geeft aan zijn staf en de selectie", lichtte Nijland het besluit toe.

Ongenadig

Huistra loodste FC Groningen vorig seizoen naar de vijfde plaats. In de play-offs om Europees voetbal was ADO Den Haag in de finale te sterk. Momenteel staat de ploeg van Huistra op de achtste plek. Dit weekend ging zijn elftal onderuit bij PSV: 6-1.

"We hebben ongenadig hard op de broek gehad, maar we zijn zeer te spreken over Huistra. Dit geeft weer rust en duidelijkheid naar de toekomst toe", aldus Nijland, die ook de verbintenissen met assistenten Erwin van de Looi en Dick Lukkien hoopt te verlengen.

Begrotingstekort

Groningen maakte dinsdag eveneens bekend dat de club over het seizoen 2010-2011 een tekort van 1.494.000 euro heeft in de begroting.

De jaarcijfers van FC Groningen voldoen aan de verwachtingen van de directie, die begin augustus 2010 bekendmaakte rekening te moeten houden met een begrotingstekort van anderhalf miljoen euro.

''De directie van FC Groningen is tevreden met het bereikte operationele resultaat. Dit is binnen de vastgestelde begroting gebleven'', meldt Nijland.

''De cijfers betekenen onder meer dat de KNVB FC Groningen zal blijven indelen in categorie 2, hetgeen wil zeggen dat de club voldoende gezond is.''

Matavz

FC Groningen rekent op betere cijfers over het seizoen 2011-2012. In augustus verkochten de noorderlingen aanvaller Tim Matavz voor 3,5 miljoen euro aan PSV.

Omdat deze transfer echter pas na de balansdatum van 30 juni 2011 is gerealiseerd, komt deze boekwinst pas terug in het financieel jaarverslag over het seizoen 2011-2012.