AMSTERDAM - Ondanks het opgezegde vertrouwen van de ledenraad denken tenminste twee van de vijf leden van de raad van commissarissen van Ajax voorlopig niet aan opstappen. 

"Je kunt als commissaris niet ineens alles uit je handen laten vallen", verklaarde Römer.

Olfers benadrukte nog niets formeels gehoord te hebben van de raad. "Wij wachten de officiële mededeling van de ledenraad af. Dit is nu alleen nog een bericht in de media", aldus Olfers.

Rob Been junior zei maandagnacht in zijn hoedanigheid als voorzitter van de ledenraad dat hij rvc-voorzitter Steven ten Have heeft gevraagd om terug te treden. Ten Have zei tegen Been jr dat hij 'er een nachtje over wilde slapen.’

Johan Cruijff gaf eerder al aan wel bereid te zijn om op te stappen. Edgar Davids heeft in zijn geheel nog niet gereageerd.

Volgend jaar

De ledenraad van Ajax benoemde maandag ook een nieuw interim-bestuur. Die bestaat uit Roger van Boxtel, Ernst Lighthart en Been jr zelf.

Zij blijven tot 12 december in functie. Op die dag is de algemene aandeelhoudersvergadering van Ajax.

Indien de rvc-leden niet zelf opstappen kan ook tijdens die ontmoeting nog geen definitief besluit vallen. De stemmingsronde van de ledenraad mag namelijk niet meer worden opgenomen in de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering.

Dat zou betekenen dat er in het nieuwe jaar pas uitsluitsel komt.