ROTTERDAM - Middenvelder Jordy Clasie (20) staat op het punt om zijn tot 2014 lopende contract bij Feyenoord open te breken en te verlengen. Dat zegt technisch directeur Martin van Geel tegen NUsport.

"De gesprekken met Jordy zitten in de afrondende fase. Het is nu een kwestie van fijnslijpen."  

Van Geel onderhandelt ook nog met Ruben Schaken. De 29-jarige buitenspeler kan zijn in 2012 aflopende contract verlengen en heeft tot donderdag de tijd gekregen om tot een akkoord met Feyenoord te komen. Lukt dat niet, dan gaat Van Geel ervan uit dat Schaken na dit seizoen elders voetbalt.

Eerder liepen de gesprekken met Diego Biseswar en Ricky van Haaren, wiens contracten ook komende zomer aflopen, vanwege een te groot verschil tussen vraag en aanbod spaak. "Daar gaan we niet meer uitkomen", aldus Van Geel.

Kostas Lamprou

Nadat verdediger Kaj Ramsteijn vorige week al een principeakkoord bereikte over een nieuw contract tot 2014 bij Feyenoord, deed Kostas Lamprou maandag hetzelfde.

De twintigjarige reservedoelman blijft in principe tweede keeper achter Erwin Mulder, zo is hem in de contractbesprekingen verteld. Een mogelijke verhuur van de Griekse jeugdinternational in de zomer is op dit moment niet aan de orde.