AMSTERDAM - Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente is niet van plan om het elftal van Co Adriaanse in de winterstop met enkele versterkingen weer op de rit te krijgen.

De club uit Enschede staat momenteel derde in de eredivisie, op zeven punten van koploper AZ. De Alkmaarders hebben bovendien nog een halve wedstrijd tegen Excelsior te goed. Munsterman wil echter niet met geld gaan smijten.

"We gaan de club niet financieel naar de filistijnen helpen om te blijven meedoen om de titel", zegt Munsterman in gesprek met de Volkskrant. "We moeten wel reëel blijven. Dan maar nummer drie van de eredivisie."

Het spel van de tukkers voldoet nog niet aan de hooggespannen verwachtingen die er waren ten tijde van de entree van Adriaanse afgelopen zomer. Vooral het gemis van smaakmaker Bryan Ruiz laat zich gelden.

"De ploeg komt er nog niet uit, dat klopt", geeft Munsterman toe. "We hebben minder punten verzameld dan ik had verwacht en we voetballen wat minder dan ik had gehoopt."

Tijdens de oefencampagne was Munsterman nog louter positief over de kansen in het eerste seizoen onder de Amsterdamse trainer. "Toen waren we met z’n allen verrukt en dacht ik: ook zonder Ruiz zijn we tot geweldig voetbal in staat. We draaiden als een tierelier met Chadli op tien."

"Ja, ik weet wel dat hij tegen Vitesse op rechts stond, maar daar ga ik niks over zeggen. Met Co is het als met een broedende kip; die moet je niet storen."

Geen topploeg

Munsterman hoopt wel dat Adriaanse zijn elftal snel aan de praat krijgt. Of dat gaat lukken is de vraag. De trainer noemde Twente zondag na afloop van het duel met Vitesse (0-0) 'geen topploeg'.

"Dat is iets tussen Co en zijn spelers. Hij heeft er meer verstand van dan ik. Wel vind ik dat we nog een zoekende indruk maken. En het was mooi geweest als die zoektocht nu wel voorbij was geweest."

"Maar dat wil niet zeggen dat de club koste wat kost zal gaan investeren in nieuwe spelers. Twente werkt met een begroting van 45 miljoen euro en wil zich niet in de schulden steken om het zicht op het kampioenschap te behouden."

Tadic

Ook de inspanningen om Dusan Tadic van FC Groningen over te nemen worden vooralsnog gestaakt. Twente had de Serviër afgelopen zomer al op het oog om Ruiz te vervangen.

"Maar we werden gek van de bedragen die werden gevraagd. We kunnen geen acht à tien miljoen betalen. Het is dan ook niet reëel dat we opnieuw op hem gaan bieden. Hij is niet haalbaar, zo simpel is het."