VOLENDAM (ANP) - RKC Waalwijk heeft zich woensdagavond ten kostevan Volendam wat verder van de degradatiezone gedistantieerd. DeBrabanders zegevierden met 4-0.

De ploeg van de scheidende trainer Jol, die een positie bij deeerste acht ambieert, kon niet echt overtuigen in Volendam. DeWaalwijkers kwamen vlak na rust op een geruststellende voorsprong(0-2), maar vervolgens nam de thuisploeg het initiatief over. Hetschotloze Volendam bleek echter machteloos in aanvallend opzicht.

Versterking

Volendam-trainer Wisman pleit al enige tijd voor versterking vanzijn ploeg, die de nodige ervaring ontbeert. Het bestuur houdtechter de hand stevig op de knip. Geldgebrek is de voornaamstereden, bovendien wordt het team sterk genoeg geacht om te kunnenoverleven in de eredivisie.

Tegen RKC, dat dit seizoen beneden alle verwachtingen presteert,bleek dat allerminst. De Waalwijkers heersten voor rust over allelinies, hadden een voortdurend veldoverwicht, maar kwamen op hetmoeilijk bespeelbare, besneeuwde veld amper tot uitgespeeldekansen. De beste kans in de eerste helft was zelfs nog voorVolendam. Een vrije trap van Buys belandde op het hoofd van deopgerukte Breinburg, die zijn kopbal zag over gaan.

Schuiver

Kort na rust kon RKC zijn overwicht eindelijk in een treffer totuitdrukking brengen. Doelman Van Westerop kon een schuiver van VanDiemen slechts half keren, waarna Cornelisse simpel de 0-1 koninschuiven. Even later vloog een hard schot van Boutahar door debenen van de Volendamse doelman: 0-2.

Pas daarna trok Volendam het initiatief naar zich toe, terwijlRKC naar hartelust kon counteren. Ouhsaine, in het strafschopgebiedonderuit gehaald door RKC-doelman Sinouh, claimde nog eenstrafschop, maar hij vond geen gehoor bij scheidsrechter Luinge. Inde slotfase maakte Fuchs na een snelle uitval 0-3, waarna invallerRedan op de valreep de eindstand op 0-4 bepaalde.