AMSTERDAM - Williams-manager Patrick heeft besloten om een stapje terug te doen bij de renstal waarvan hij al sinds 1977 deel uit maakt. De Brit gaat zich na het voor het gevallen topteam desastreus verlopen seizoen 2011 toeleggen op hybride-technologieën.

Head zal in 2012 niet meer in een officiële rol afreizen naar de circuits. Het team voerde de afgelopen tijd al een herstructurering door op management en technisch gebied.

Williams scoorde over heel 2011 maar vijf punten, 36 minder dan Toro Rosso, dat boven de Engelse formatie in de eindstand om de constructeurstitel eindigde. De ervaren Rubens Barrichello nam vier punten voor zijn rekening, debutant Pastor Maldonado scoorde er één.

De geruchten over het aanstaande vertrek van Head gingen al het hele seizoen rond, maar de 65-jarige Engelsman benadrukt dat hij binnen het bedrijf actief blijft. Williams werkt aan hybride-aandrijflijnen, waar Head zich op toe gaat leggen.

"Ik had absoluut niet de ambitie om mijn betrekkingen met de Formule 1 te beëindigen met het seizoen wat wij achter de rug hebben", zegt Head tegenover Autosport.

"Maar als ik kijk naar wat ik specifiek nog toe kan voegen aan het ontwerpteam, moet ik concluderen dat het niet voldoende is om door te gaan."