AMSTERDAM - Charles Pic zal volgend seizoen een stoeltje hebben in het Marussia F1-team, dat dit jaar nog Virgin Racing heet. Dat bevestigde het Formule 1-team zondag.

De Fransman neemt de plaats over van de Belg Jérome D'Ambrosio en zal samen met Timo Glock voor Marussia F1 racen.

Hij was al genoemd als de grote favoriet voor het stoeltje bij het team, nadat hij voor Virgin had gereden in de Young Driver Test van de Formule 1 op het circuit van Abu Dhabi.

De 21-jarige Pic heeft de afgelopen twee jaar in de talentenklasse GP2 geracet, het laatste seizoen als teamgenoot van Giedo van der Garde.

Blij

"Ik ben heel blij dat ik de stap naar de Formule 1 kan zetten bij Marussia Virgin Racing", zei Pic. "Het team heeft me tijdens de test fantastische mogelijkheden gegeven om nieuwe dingen te leren en ik wist dat ik ze moest overtuigen dat ik er klaar voor was ."

"Ik was tevreden over mijn optreden en het team was dat blijkbaar ook. Ik vond het team ook erg prettig, we werkten goed samen. Er is veel vastberadenheid om te slagen en het lijkt me heel speciaal daar onderdeel van te zijn. Ik kijk erg uit naar mijn eerste Grand Prix."

Gefocust

Ook Teambaas John Booth was blij. "Charles is iemand die we de afgelopen jaren in de gaten hebben gehouden. Tijdens de Young Driver Test was hij zeer gefocust en heeft hij laten zien dat hij klaar was voor de uitdaging."