AMSTERDAM - Mark Webber beschouwt zijn zege in de Braziliaanse Grand Prix als een mooie opsteker voor 2012. De winnaar van de race op Interlagos hoopt volgend seizoen meer tegenstand te kunnen bieden aan Red Bull-teammaat Sebastian Vettel.

Vettel domineerde het zondag afgesloten seizoen op een manier die de Formule 1 vooral linkt aan zijn landgenoot en oudste coureur op de grid Michael Schumacher. Terwijl Webber tot de laatste race op zijn enige zege moest wachten, won Vettel elf Grands Prix en vertrok hij vijftien keer van pole.

Webber is vastbesloten om in 2012 sterker voor de dag te komen. "Ik denk dat ik een beter seizoen ga rijden", zei de 35-jarige Australiër na afloop van de race. "Ik ben dit jaar slecht begonnen om verschillende redenen, maar ik ga me op alle gebieden proberen te verbeteren om op het hoogste niveau te komen."

"Daarbij kijk ik niet alleen naar Sebastian, maar ook naar jongens als Jenson Button en Fernando Alonso. Die jongens zitten aan de toppen van hun kunnen."

Pech gehad

Webber kon de leiding grijpen door versnellingsbakproblemen bij Vettel, maar de Australiër stipte aan dat hij dit seizoen zelf ook de nodige technische malheur heeft gehad. Van een gekregen overwinning wilde hij dus niet spreken.

"Het voelde het hele weekend al goed", aldus Webber, die in 2009 ook al won op Interlagos. "Sebastian heeft het gisteren goed gedaan met zijn rondje dat hem pole opleverde. Ik had dan ook graag met hem gestreden tot het einde, maar hij had helaas een probleem."

"Het is een overwinning waarvan ik gewoon geniet, want ik heb zelf genoeg pech gehad. Zo zit de autosport in elkaar. Het was belangrijk voor mij en het team om het seizoen waardig af te sluiten."