AMSTERDAM - Stefan Groothuis heeft in een rechtstreeks duel ploeggenoot Kjeld Nuis met miniem verschil verslagen. Net als een week eerder in Rusland bedroeg het verschil slechts zevenhonderdste van een seconde: 1.08,85 om 1.08,92.

De twee rijders van Control waren de gehele rit aan elkaar gewaagd. De rondetijden waren nagenoeg gelijk. Uiteindelijk hield Groothuis aan de streep iets over.

De Amerikaan Shani Davis heeft de winnende vorm nog niet te pakken. Hij kwam niet verder dan 1.09,30. Daarmee was hij een honderdste van een seconde langzamer dan de Koreaan Tae-Bum Mo, die op dat moment aan de leiding ging.

Sjoerd de Vries delfde in een rechtstreeks duel met de Canadees Danny Morrison het onderspit. Hij werd uiteindelijk zevende in 1.09,53.

Pim Schipper troefde voor de tweede week op rij regerend wereldkampioen sprint Kyou-Hyuk Lee in een rechtstreeks duel af. De rijder van Control kwam in 1.09,63 echter niet in de buurt van het podium.

Michel Mulder begon sterk aan zijn kilometer, maar kon het hoge tempo in de laatste ronde niet volhouden. Uiteindelijk kwam hij in een tijd van 1.10,41 over de streep.