BREDA - NAC en SC Heerenveen sloten zaterdagavond het onderlinge duel in de eredivisie af met een gelijkspel, 2-2. Bij de rust leidde de thuisclub in Breda met 2-1.

Heerenveen nam de leiding door een treffer van de Serviër Filip Djuricic, maar NAC deed iets terug via Anthony Lurling en een eigen doelpunt van Ramon Zomer.

Na een kwartier in de tweede helft bepaalde een andere Friese verdediger, Daryl Janmaat, de eindstand op 2-2.

Heerenveen is al elf wedstrijden op rij ongeslagen, de Friese ploeg leed op 20 augustus de laatste nederlaag.

Ook NAC was na een tegenvallende competitiestart met vier achtereenvolgende thuiszeges de laatste weken op dreef.

Roda JC - Heracles Almelo

Roda JC heeft zaterdag aansluiting gevonden met de middenmoot in de eredivisie. De Limburgse voetbalclub versloeg in eigen stadion Heracles Almelo met 3-1.

Mads Junker maakte in de 66e en 68e minuut de eerste twee doelpunten. Willie Overtoom deed een klein kwartier voor tijd met het benutten van een strafschop nog wat terug, maar direct daarna scoorde Sanharib Malki. Junker gaf daarbij de assist.

Roda JC passeerde dankzij de overwinning Heracles op de ranglijst. Roda heeft nu achttien punten, Heracles zeventien.

VVV Venlo - De Graafschap

De Graafschap heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen in de eredivisie.

In De Koel waren de Doetinchemmers met 2-1 te sterk voor VVV-Venlo, dat in steeds grotere problemen komt.

Michael Uchebo zette de thuisclub voor rust op voorsprong, Rydell Poepon tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker en Yuri Rose was in de slotminuten matchwinnaar voor de gasten.

Ondanks de zege blijft De Graafschap zestiende, maar is het verschil met nummer vijftien NEC teruggebracht tot één punt. VVV blijft zeventiende, nu op vijf punten van De Graafschap.